Menedék alapítvány

Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején. (Náhum 1,7)

Teaklub

Teaklub

Részvétel lehetősége

Várunk minden érdeklődőt szeretettel csütörtökönként 17.30-tól 19.30-ig a Péter Pál utca 17-19. alatt található Isten Házába. A belépés díjtalan.

Klubélet

1984. óta működő Teaklubunk hetente programot biztosít a szenvedélybeteg vagy családból kivetett fiataloknak. A klub foglalkozásain részt vesznek a Menedék Alapítvány Fiúotthonának, illetve Mamásotthonának lakói, valamint utcáról érkező érdeklődők. A klub nyitott, befogadó közösség: minden érdeklődőt őszinte szeretettel fogadunk.

Nyílt légkörű programot szervezünk: ping-pong, csocsó, szendvics és tea, valamint beszélgetés és közös éneklés alkotják a klub programjának gerincét: így a kikapcsolódáson, szórakozáson túl lehetőség adódik a résztvevők problémáinak megosztására és tapasztalatcserére.

Szeretnénk elérni olyan fiatalokat is, akik életvezetési problémákkal küzdenek, vagy a család nem nyújt biztos hátteret a problémáik megoldásához, az egészséges lelki, értelmi fejlődéshez. 

A Menedék Teaklub megközelíthető Budafokon a Savoyai Jenő tértől néhány perces sétával.

Kapcsolat

cim

Cím

1221 Budapest, Péter Pál utca 17-19. Isten Háza

telefon

Telefon

0620/953-4282

user

Klubvezető

Molnár Tivadar

Teaklub egykor és ma…

1978-ban a Kosztolányi téri csövesek közé mentek néhányan a Budafoki Baptista Gyülekezet tagjai közül a személyes kapcsolatteremtés céljából. A segítő munkát ettől kezdve szerveztük meg: A kallódó fiatalok mentésére, a kapcsolat építésére 1984-ben Tea Klub programot indítottunk a magányosok és a szabadulásra vágyó szenvedélybetegek számára. Anyagi kiadásainkat magánszemélyek adományaiból fedeztük.

Később érzékeltük, hogy a Teaklubon részt vevő fiatalok közül sokan nem akarnak hazamenni, mert nincs hova, illetve az otthon légköre inkább menekülésre ösztönzött. Ennek hatására vásároltuk meg adományból, majd nyitottuk meg a budafoki Fiúotthont és fogadtuk be a gyógyulni, változtatni, előző rossz helyzetükből kiszakadni szándékozó fiúkat. A Fiúotthon azóta hajléktalan átmeneti szállóként működik, 12 férőhellyel.

A Teaklub létrejötte, programja tehát a később megalakuló Menedék Alapítvány szolgálatának elindulásában jelentős szerepet játszott és nagy öröm látni, hogy – bár más formában – , de azóta is megszakítás nélkül működik és lehetőséget teremt a közösség gyakorlására, a kapcsolatok építésére, a kallódó fiatalok mentésének szolgálatában.

Közlemény fenntartóváltásról

Örömmel adunk hírt arról, hogy 2018. február 1-től kezdődően – előzetes szándékainknak megfelelően – a Menedék Alapítvány öt intézményének (budafoki és kiskunmajsai intézmények) fenntartását a Baptista Menedék Szolgálat vette át. E szervezet egyházi jogi személy, székhelye megegyezik a Menedék Alapítványéval. A gondozási feladatokat ellátó szakemberek és a vezetők személye megegyezik az eddigiekben a Menedék Alapítványnál

Tovább »

30 éves a Menedék Alapítvány

2016. október 20-án a Budafoki Baptista Gyülekezet imaházában jubileumi ünnepség keretében tekintettünk vissza a Menedék Alapítvány elmúlt 30 éves szolgálatára: számba vettük az elmúlt 30 év történéseit, eredményeit, gyümölcseit. Köszönjük a fotókat Huszár Orsolyának!

Tovább »

Együttműködésben az Élelmiszerbankkal

A Menedék Alapítvány 2014-ben a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel adományszétosztási együttműködést kötött, melynek keretében élelmiszer adományok továbbításával segítjük az intézményeinkben lakó embereket, illetve a Menedék Alapítványtól segítséget kérőket. Az Élelmiszerbankról: „A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egy non-profit szervezet, amelynek célja, hogy az információgyűjtés és publicitás eszközeivel kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel

Tovább »

Gyermek és ifjúsági nap Kamaraerdőben

2011. május 21-én budafoki intézményeink lakói számára kirándulást és különféle sport és szabadidős programokat szerveztünk a Kamaraerdőben. A játékok és kirándulás végén a napot közös bográcsgulyással zártuk.

Tovább »
Megszakítás