Menedék alapítvány

Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején. (Náhum 1,7)

Közlemény fenntartóváltásról

Közlemény fenntartóváltásról

Örömmel adunk hírt arról, hogy 2018. február 1-től kezdődően – előzetes szándékainknak megfelelően – a Menedék Alapítvány öt intézményének (budafoki és kiskunmajsai intézmények) fenntartását a Baptista Menedék Szolgálat vette át. E szervezet egyházi jogi személy, székhelye megegyezik a Menedék Alapítványéval. A gondozási feladatokat ellátó szakemberek és a vezetők személye megegyezik az eddigiekben a Menedék Alapítványnál szolgáló munkatársakkal. A Baptista Menedék Szolgálat operatív vezetését 2018. február 1-től Liptai Gábor végzi.

A Menedék Alapítvány ezután is felelős a célok megvalósításáért: eszközeivel és a hozzá érkező adományok továbbításával támogatja a célok elérését, ellenőrzi a Baptista Menedék Szolgálat által fenntartott intézmények cél szerinti működését. A Menedék Alapítvány elnöke továbbra is Kovács Zoltán Károly a változatlan összetételű kuratórium vezetőjeként.

32 éves szervezetünk eredeti értékrendi elkötelezettsége alapján a jövőben egyházi szervezetként fog működni, emellett a fenntartóváltást a civil szervezetek anyagi lehetőségeinek szűkössége is indokolta: az egyházi keretek közötti fenntartás teljesebb anyagi támogatást biztosít.

Az elmúlt évekre visszanézve köszönjük eddigi támogatóink imádságát és támogatását; mindezt a következő időszakban változatlanul kérjük és reméljük.

2018. március 2.

Menedék Alapítvány kuratóriuma
Baptista Menedék Szolgálat igazgatósága

Megszakítás