Menedék alapítvány

Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején. (Náhum 1,7)

Mamásotthon

Mamásotthon

Az otthonban nyújtott segítség formái

Az Otthon célja a gyermekvédelmi alapellátás keretében a családi krízis következtében védelmet kereső anya és gyermeke számára átmeneti időre otthonszerű elhelyezés formájában, együttes lakhatást, és ellátást biztosítani, annak érdekében, hogy a gyermekek veszélyeztetettségét megelőzze, vagy a már kialakult veszélyeztetettséget megszűntesse, ezzel is a családok megtartó erejét erősítse.

Az Otthonban a lakhatás mellett tisztálkodási lehetőséget, főzési lehetőséget, ágyneműt, mosási lehetőséget, textiliával való ellátást biztosítunk. A Mamásotthonban lakókat igyekszünk az egyéni szükséghelyzeteknek megfelelően segíteni, így egyéni tanácsolásban, pszichológiai, illetve mentálhigiénés segítségnyújtásban, ruhapótlásban részesítjük a hozzánk érkezőket. A közösség építésére alkalmanként különféle szabadidős programokat, kirándulásokat szervezünk.

A bekerülés feltételei

  • Önkéntes, személyes jelentkezés a gyermekkel, gyermekekkel együtt
  • Szabad férőhely
  • A Házirend elfogadása

Férőhelyek száma: 40 fő anyukák és gyermekeik részére

Térítési díj

A törvényben meghatározottak szerint, jövedelemtől, gyermekek számától, megtakarítástól függően kerül meghatározásra.

Múlt és jelen

A Budafoki Baptista Gyülekezet 1900-ban épült imaházát 1952-ben államosították, így az épületen belüli lakások tanácsi kiutalású bérlakásokká váltak. Az itt közösségi életét élő gyülekezet a nehéz helyzet feloldására 1979-82-ben új gyülekezeti épületet épített magának Budafokon a Péter Pál utca 17-19 szám alatt. Éveken keresztül igyekeztek arra, hogy a régi imaház épületét hasznosítsák, bérbe adják, de sikertelenül. Ezután a Budafoki Baptista Gyülekezet a bérelt részeket költségeivel együtt átadta a Menedék Alapítványnak, hogy elképzeléseinek megfelelően ott Leányotthont alakítson ki, saját költségén.

Később – a szükségeket felismerve – az épületet átalakítottuk, hogy gyermekvédelmi intézményként az azóta is itt működő Mamásotthonnak adhasson helyet.

Kapcsolat

cim

Cím

a cím nem nyilvános

telefon

Telefon

Telefon: 06-1-226-2756
Mobil: 06-20-999-7280

user

intézményvezető

Szilágyi Zsuzsanna

Hírek, beszámolók

Búcsúzunk

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Széllné Rottmayer Zsuzsanna, a Baptista Menedék Szolgálat munkatársa 2021. április 5-én eltávozott a földi létből. Vigaszunk forrása az a tudat, hogy…

Tovább »

Vészhelyzetben… tavasz a Mamásotthonban

Mamásotthonunk, 40 fős családok átmeneti otthonaként működik, rászoruló édesanyák és a gyermekeik megsegítését célozva. Az elmúlt hetek változásaihoz igyekeztünk igazodni, ami nem kis feladatnak bizonyult.

Tovább »
Megszakítás