Menedék alapítvány

Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején. (Náhum 1,7)

Együttműködésben az Élelmiszerbankkal

Együttműködésben az Élelmiszerbankkal

A Menedék Alapítvány 2014-ben a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel adományszétosztási együttműködést kötött, melynek keretében élelmiszer adományok továbbításával segítjük az intézményeinkben lakó embereket, illetve a Menedék Alapítványtól segítséget kérőket.

Az Élelmiszerbankról:

„A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egy non-profit szervezet, amelynek célja, hogy az információgyűjtés és publicitás eszközeivel kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel elősegítse a szegénység, az éhezés és az alultápláltság csökkenését.

2005 szeptemberében Budapesti Élelmiszerbank Egyesületként kezdtük működésünket, de hónapok alatt „kinőttük” a főváros határait. 2006 májusában már Magyar Élelmiszerbank Egyesületként, 8 hónapos ideiglenes tagság után teljes jogú tagja lettünk az Európai Élelmiszerbankok Szövetségének.

Az indulásunk óta összesen több mint 33 ezer tonnányi élelmiszert osztottunk szét az országban, a szállítmányok értéke összességében meghaladta az 13 milliárd (!) forintot. Az adományok közel 220 civil szervezeten és önkormányzaton keresztül több mint 300 000 emberhez jutnak el.”

Továbbiak: www.elelmiszerbank.hu

Megszakítás