Menedék alapítvány

Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején. (Náhum 1,7)

Megújulás

Megújulás

„…újuljatok meg lelketekben és elmétekben…”

Szeptemberben munkatársi napon vehettünk részt, melynek központi témája a megújulás köré csoportosult.

A közös dicsőítést követően Papp János egyházelnök, a házigazda Budafoki Baptista Gyülekezet lelkipásztora hirdette a megújulás lehetőségének örömüzenetét. A megújulást egy éremhez hasonlította, melynek mindig két oldala van: egy Isteni és egy emberi oldal. Vannak olyan területek, amiért tudunk tenni, öltözködésünkhöz hasonlóan: ruhadarabokat felvehetünk és levetkőzhetünk. Gondolkozásunkban is vannak olyan Isteni értékű „ruhadarabok”, melyeket fel kell öltöznünk a saját megújulásunk érdekében. Ahhoz, hogy Isten Igéje teret kaphasson életünkben, fontos, hogy a nem kívánatos ruhadarabokat minél előbb levegyük és az Ő tetszését keresve öltözködjünk. Az Isteni rész pedig már nem a mi dolgunk. Mi alázatos szívvel, az Ő kegyelmében bízva kérhetjük és várhatjuk, hogy cselekedjen életünkben és ha akarja, akkor a megfelelő időben elvégzi megújulásunkat. Amikor e két oldal életünkben összeér, akkor megtörténik a csoda és megújult szívvel tudunk továbbmenni.

Az Igei gondolatokat követően Kovács Zoltán a Menedék történelméből osztott meg olyan eseményeket, tapasztalatokat, melyek felelevenítése még mindig segítség és iránymutatás lehet a jövő kihívásainak kezelésében. Ma is megerősítő annak a tudata, hogy a Menedék szolgálatot Isten indította útjára és mi a mai napon is részesei lehetünk ennek a munkának. A közös munkatársi ebédet követően egy nagy kört alkotva a szolgálat kapcsán megélt tapasztalatok, bizonyságok, nehézségek, küzdelmek és előre lepések megosztásával épülhettünk egymás szavain keresztül. A napot közös énekléssel fejeztük be.

„Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” Efezus 4:22-24

Boda Gábriel

A program Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg.
Megszakítás