Menedék alapítvány

Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején. (Náhum 1,7)

Hálanap a Menedékvárosban

Hálanap a Menedékvárosban

Július 15-én a kiskunmajsai Menedékvárosban „HÁLANAP-ot” tartottunk. A célunk az volt, hogy ünnepeljünk és emlékezzünk arra, hogy a Jóisten kegyelmében részesülünk, aki folyamatosan támogatja a Menedékváros fejlődését. Nagyon örülünk, hogy vendégeink bepillantást nyerhettek az életünkbe és volt lehetőségünk megosztani a mindennapos fejlődés és megújulás kapcsán elért eredményeket.

A 2014-es évtől fontos célkitűzése a Menedékváros Hajléktalanok Átmeneti Otthona és Családok Átmeneti Otthona munkatársainak, hogy segítsük a hozzánk kerülő fiatalokat, a megváltozott munkaképességűeket, a jövedelemmel nem rendelkezőket, a pszichésen betegeket abban, hogy munkához és jövedelemhez jussanak, így támogatva őket a társadalomba történő visszailleszkedésben.

A cél megvalósításának első lépéseként 2015-ben TÁMOP programban vettünk részt, majd a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül, Opauszki Györgyék segítették a közfoglalkoztatási programokba történő integrációnkat. 2019-től pedig önállóan veszünk részt az országos hajléktalan közfoglalkoztatási mintaprogramban és jelenleg már a harmadik projektünket valósítjuk meg. 15 főt foglalkoztatunk konyhai kisegítő, intézményi takarító, intézményi kisegítő, adatrögzítő adminisztrátor és épületgondnok-munkavezető munkakörökben.

A jelenlegi projektünk egyik fontos mérföldkövéhez értünk, hiszen újabb nagy álmunk valósult meg: létrejött a zöldség-gyógynövény mintakert, a 60 fából álló gyümölcsöskert, valamint felújításra került a régi szivattyúház is, mely mezőgazdasági épületként fog a jövőben funkcionálni.

Rendezvényünk keretében a meghívott vendégeink között köszönthettük Rávai Mónikát, Kiskunmajsa Város alpolgármesterét, Kovács Tímea jegyzőt, Bögös Tamást a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetőjét. A kiskunmajsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársai Csányi Ildikó és Szekeres Zoltánné is jelen voltak ünnepségünkön. Opauszki György a Magyarországi Baptista Egyház szaktitkára bátorított bennünket, hogy kislépésekkel merjünk nagyot álmodni.

Kovács Zoltán a Menedék Alapítvány elnöke és a Baptista Menedék Szolgálat képviselője, ebben az örömteli helyzetben megosztatta velünk igei és személyes gondolatait, majd Liptai Gábor a Baptista Menedék Szolgálat ügyvezetője arról a háláról beszélt, amelyet a Menedékvárosban megtörtént fejlesztések kapcsán érez. Garancsi János a helyi Baptista Gyülekezet tagja a Menedékváros befogadásáról és személyes tapasztalatairól osztott meg gondolatokat. A rendezvény végén a dicsőítő csapat énekelt, amit a gyerekek meglepetés dala zárt le.

Az alkalom zárását követően pedig egy közös beszélgetésen vehettünk részt.

Szeretnék még köszönetet mondani, Bodoki Katalin szakgondozónknak, valamint Vida Zoltánné közfoglalkoztatási programunk egyik résztvevőjének a kertjeinkben végzett gondos és szép munkájukért, de a közfoglalkoztatási program minden résztvevőjét dicséret illeti a Menedékváros érdekében végzett munkájáért.

További erőt és kitartást kívánok!
Köszönöm a CSÁO, HÁO és Népkonyha munkatársainak az előkészítő munkálatokat!

„Dolgozzatok, mert én veletek vagyok!”
„Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok…”

Istennek legyen hála!
Tóthné Frank Anikó

Megszakítás