Menedék alapítvány

Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején. (Náhum 1,7)

Feltámadás

Feltámadás

Húsvétot évenként ünnepeljük. Először nyuszisan, aztán csoki tojásokkal, később kölnivel és tyúktojásokkal – már akiknek -, aztán nagypéntek átélése után az igazi ünneplést a feltámadás személyes reménye jelenti. Nekem már 55 éve igazi ünneplést jelent így. Tudom, hiszem, hogy feltámadok!

Ha Jézus feltámadt húsvétkor, akkor mi is feltámadunk. Mi, akik hisszük őt, az Isten Fiát, aki sok tanú által bizonyítva feltámadt a halálból, mi is örök üdvösségre támadunk fel, akik nem hisznek az Isten Fiában, örök kárhozatra támadnak fel.

A feltámadás annyi, mint folytatni az életet. Folytatni öröke, mert idő nem lesz, csak létezés a feltámadott állapotban. Hogy mire támadunk fel örökre, az most, az időben élt életünkben dől el. Ezért kegyelmi idő ez, amiben vagyunk. Mindenki, aki megszületik e világra, távol van a hittől, távol Istentől, alapvetően hitetlen, Isten nélkül létezik. Ez nem változik meg az embernek Istenhez való bizalmas hozzá fordulás nélkül, a benne való hit nélkül.  

Hitetlen, Isten nélküli emberként értelemre jutva döntünk arról, hogy hitetlenek maradunk, vagy engedünk Isten hívásának az örök, boldog életre. A bűn az, hogy nem hiszünk Istennek, és ennek sokféle bűnözés a következménye az értelmes ember részéről. A hitetlen ember nem hisz a feltámadásban, nem hiszi Jézust Isten küldöttének, és bűnt eltörlő áldozatának, aki azért halt meg, hogy aki hisz benne, az ne az örök kárhozatra támadjon fel, hanem az örök életre. A hitetlennek húsvét csak szokások és lakmározások élménye. Jó buli, ünnep sokszínű tradícióval.
Mindenki fel fog támadni, hívők és hitetlenek is. A hitetleneknek a folytatás pokoli lesz, a hívőknek mennyei. A bűn következménye a halál, a hit következménye élet. A feltámadás után ez már örök.

Most van a kegyelem ideje és ez mindenkinek szól, most a földi halálunk előtt! Van kegyelem életre jutni: aki hiszi, hogy Jézus a Megváltó, az Isten Fia, az a mennyben Istennel fog uralkodni, az örök életet Istennel egy országban fogja „tölteni”… inkább így helyes: vele létezni, vele lenni – hiszen nincs vége, örökké lenni a tökéletes életben, Jézussal, az Atyával, a Szent Lélekkel.

Ez az Isten terve velünk, minden emberrel. Isten mindenkit hív, ne légy hitetlen, hanem Benne hívő. Gyere az örök mennyországba!

A Biblia Isten Szava, innen tudjuk mindezt, belőle szólít meg, Őróla szól a Krisztust követők bizonyságtétele tegnap, ma és holnap is. Bizonyítja ezt az, hogy a hívők élete más lett: a feltámadás ereje már érvényes a hívők életében. Már örök életünk van, megkezdődött. Te magad is láthatod, ha láttál már hívőket. Új értékrenddel, szeretettel, békességgel élnek ugyanolyan körülmények között, mint amilyenben mindenki él a Földön. Szívükben már a feltámadott Jézus él, Szent Lélek uralja, irányítja őket.

Ne maradj le a feltámadás hitéről, és Jézust fogadd el Megváltódnak, aki a te bűneidért is megfizette helyetted a kereszten a váltságdíjat. Ő legyőzte a bűnt, a büntetést, a halált, és harmadnap feltámadt és él, és most az Atyánál imádkozik érted és szeretteidért, hogy higgyünk Benne. Valld meg a hívők között a hitedet, és meglátod, új életed megkezdődik. Elhagyod a hitetlen bűnös életformádat, mert Jézus élni kezd benned. Aztán átéled, hogy milyen nagy öröm, hogy tudod: vele leszel a feltámadás után is!  Az csak ráadás, hogy hívőként értékes életed lehet másokkal és másokért szolgálni az Istent ezen a csodálatos világon, amíg itt lehetünk! Aki benne hisz, az örök életet nyer! Ne maradj le!

Ma, ha az ő szavát hallod, válaszolj először Istennek: mondd neki, köszönöm, hogy vagy, hogy értem jöttél, hogy meghaltál miattam is, és feltámadtál! Jöjj, és lakj a szívemben, alakítsd át az életemet, követlek! Ha hiszel neki, és valahogy így teszel, Isten beköltözik az életedbe, és a feltámadás reménysége a tiéd is. Nincs ennél több. Ez a legnagyobb a világtörténelemben, meg a te életedben, ha hiszel neki, ha engedsz neki, és megbizonyosodsz erről. Áldott húsvétot!

Kovács Zoltán Károly, elnök, Menedék Alapítvány

Megszakítás