Menedék alapítvány

Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején. (Náhum 1,7)

Erzsébet tábor beszámoló

A 2012 áprilisában meghirdetetett Erzsébet táborra a Menedék Alapítvány pályázatot adott be. Rövid id elteltével e-mailben értesítettek, hogy pályázatunk kedvező elbírásban részesült, és ennek eredményeként Fonyódligeten táborozhattak gyermekeink a 2012. június 18-23. közötti időszakban.

A pozitív visszajelzés után megkezdődtek az elkészületek, ami igen jelentős feladat volt, mert a gyermekek több helyszínről jelentkeztek a táborra a Menedéken belül. Összesen 9 gyermek, 3 Kiskunmajsáról, 1 Tordasról és 5 Budapestről. A korosztály is vegyes volt, 8 és 13 éves közöttiek. Gyerekenként 1000 forint tábori önrészt kellett a szülőknek befizetni. Nem volt egyszerű az utazás megszervezése oda-vissza, ezen kívül szülői nyilatkozatokat kellett beszerezni. Az előkészületek legizgalmasabb része az volt, amikor egy tábori bemutatkozóra készítettem föl a gyerekeket.

Az indulás előtti vasárnap meghívtam néhány résztvevő gyermeket és szüleit a gyülekezetembe (Dávid Sátora Gyülekezet), ahol a pásztor (Monos Mihály) imádkozott a gyermekekért és értem mint kísérőért, hogy az Úr védelme és áldása legyen rajtunk. Ez az esemény mélyen megérintette a gyerekeket.

A táborba 2012. június 18-án, reggel 8 órakor indultunk el autóval a Mamásotthon vezetője, Huszár Géza segítségével. Az utazási idő kb. 2 óra hosszú volt, amely jó hangulatban telt el. Megérkezésünk és a szállásunk elfoglalása után ebéddel fogadtak minket. Az első napok nehezek voltak, mert más volt a programok előzetes leírása, mint ahogyan ezt ott megszervezték.

Mivel nagyon jó időnk volt, ezért a strandolás tűnt a legkézenfekvőbbnek, hogy lehűtsük magunkat a nagy forróságban. Első este következett a bemutatkozásunk, ami tánc formájában történt Pintér Béla egyik nyári témájú slágerére. A produkciónk nagy sikert aratott. 

Minden este a „Bibliai történtek gyerekeknek” című könyvből olvastam a csoportomnak, amit nagyon vártak és örömmel fogadták. A tábori programokon nem volt kötelező a részvétel. Sok program el is maradt. A gyermekek sokat és nagy örömmel fürödtek a Balatonban. A hét közepén összebarátkoztunk egy másik csoporttal. A gyerekek közül volt, aki címet is cserélt más gyerekekkel. Talán ebből jó levélbarátság is kialakulhat. Csütörtök délután táncház volt, amelyen mi is részt vettünk. A fiúk súlydobáson próbálták ki magukat, a lányok pedig kosárlabdáztak. Egyik délután mesemaratont tartottak a táborban, amin a „Hiú kiscica” című mesét adtuk elő A gyerekek nagyon élvezték a részvételt. Pénteken tranbulinozásra volt lehetőség, amit aktívan ki is használtunk.

A táborozó gyerekek szülei minden este beszélhettek gyermekeikkel telefonon, így első kézből kaphattak naprakész információkat. Az egyik kislány névnapját közös fagyizással ünnepeltünk meg. A gyerekek számomra is készítettek meglepetést, mivel tudták a születésnapom dátumát. Összefogtak és megköszöntöttek, amitől nagyon meghatódtam.

A csoportomban lévő gyerekek, könnyen és jól irányíthatóak voltak, betartották a szabályokat, és kerülték a konfliktusokat. A nagyobb gyerekek sokat segítettek a kisebbek körül, aminek igazán örültem. A szervezők tábordallal készültek, mely szerepelt az ajándékba kapott tájékoztató füzetben, amit minden gyermek és felnőtt kézhez kapott. 

Összefoglalva: Mindenki jól érezte magát, sok élménnyel tértünk haza és új barátságok kötődtek. Hálás vagyok az Úr Jézusnak, hogy minden jól alakult, semmi sérülés és egyéb probléma nem történt. Köszönjük az értünk mondott imákat!

Reménységemet fejezem ki abban, hogy a táborban olvasott és hallott bibliai történetek és a hit általi hozzáállásom a gyerekekhez, segített nekik abban, hogy közelebb kerüljenek Istenhez.

Szabó Kornélia

Szólj hozzá!

Megszakítás