Menedék alapítvány

Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején. (Náhum 1,7)

Felújították a budafoki Mamásotthont

Felújították a budafoki Mamásotthont

Budapest, 2010. szeptember 30., csütörtök (OTS) – A Menedék Alapítvány a Közép-Magyarországi Operatív Program Bentlakásos intézmények korszerűsítése című pályázatán nyert pénzből tette komfortosabbá XXII. kerületi anyaotthonát.

Az épület korszerűsítésével és akadálymentesítésével többek között a fogyatékkal élők számára is elérhetővé válnak az intézmény szolgáltatásai, a hőszigetelésnek köszönhetően energiatakarékosabb lesz a működtetés. A Mamásotthonban a fedél nélkülivé vált édesanyák és gyermekeik számára a korábbinál komfortosabb elhelyezést tud biztosítani a Menedék Alapítvány.

Magyarország egyik legelső civil szervezete a Menedék Alapítvány (alapítás 1986.). 35 fő főállású segítővel, számos önkéntessel, a legelesettebbek támogatását valósítja meg nap mint nap. Úttörő szerepe volt abban, hogy a civil összefogás, a szükségben élők mindennapokban való segítésének gyakorlata kialakuljon hazánkban.

A folyamatosan maximális kihasználtsággal működő Mamásotthon 1994-ben kezdte meg tevékenységét, jelenleg 40 fő elhelyezésére van itt lehetőség. Az ország egész területéről fogadnak be hátrányos helyzetű, hajléktalan, rossz lakáskörülmények között élő, ill. erőszak elől menekülő gyermekeket és édesanyákat, akik egy évig maradhatnak az Otthonban, ezalatt a gondozók segítenek az anyukáknak munkahelyet és önálló lakhatást keresni, tanácsolják őket életvezetésben, gyermeknevelésben és pénzbeosztásban. A fedett hajlék, erőszakmentes légkör biztosítása mellett nagy hangsúlyt helyeznek a keresztény életvezetés értékeinek felmutatására.

Kovács Zoltán, a Menedék Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: „A gazdasági válság kirobbanása óta soha nem látott szükséget tapasztalunk. A létbizonytalanságba került gyerekek és édesanyjuk számára sokszor az utolsó szalmaszál a civilek, a világi és egyházi alapítványok munkatársainak és önkénteseinek segítsége.” Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere az ünnepélyes átadón hangsúlyozta: „az állami és az önkormányzati családtámogatási rendszer mellett egyre fontosabb az önkéntes segítség, az egyházak, alapítványok családsegítő munkája. Budafok polgármestere köszönetét fejezte ki azért az áldozatos munkáért, amit a Menedék Alapítvány munkatársai és önkéntesei tesznek, nemcsak a kerületi menedékre szoruló édesanyák és gyermekeik segítésében.

A 2010. szeptember 30-i határidővel megvalósult a hatékonyabb és komfortosabb segítségnyújtást lehetővé tévő projekt, melynek teljes költségvetése közel 40 millió Ft, melyből a támogatás mértéke 90%, azaz több mint 36 millió Ft volt.

Megszakítás